Az egészség minden ember és autó számára egyaránt fontos

Egy egészségház vezetője vagyok. Gyerekkori álmom volt, hogy olyan munkám legyen, ami egyben a hobbim is, és amivel tudok segíteni az embereken. Már egyetemista korom óta foglalkoztat az egészséges étkezés, a sport és az “ép testben ép lélek” jelmondat szerint élem az életem. Elvégeztem a főiskolát, ami alatt végig dolgoztam és egy kisebb családi örökségnek köszönhetően lett elég tőkém ahhoz, hogy nyissak egy egészségközpontot. Több barátommal közösen persze, így volt köztünk életmód tanácsadó, dietetikus, gyógymasszőr, fiziko-terapeuta, személyi edző és jómagam, aki közgazdász és marketinges, így valaki az üzleti részéhez is ért. Nos, mivel nekem a szenvedélyem és a hobbim az egészség, élveztem a közös vállalkozás minden pillanatát.

Amint beindult az egészségház, az újdonságnak és a remek marketingnek, valamint a sok barátunknak köszönhetően hamar nagy népszerűséget szerzett. Gyorsan beteltek az órák, mindig volt mindenkinek teendője. Később nyitottunk egy kis egészségboltot, ahol csupa mentes terméket, vitamint és étel alapanyagot lehet kapni. Ennek a kis üzletnek is hamar nagy forgalma lett, így elkezdtünk házhoz is szállítani. Természetesen mondanom sem kell, hogy az emberek azt is imádták. Elsőre egy bringás futárt alkalmaztunk, de néhány hónap múlva már két személyautó szállította a termékeket. Később nyitottunk egy újabb épületet, ahol a sport órák voltak, mert annyira népszerűek lettek, hogy már nem fértek el az egészségházban. Plusz több alkalmazottat is fel kellett vennünk, hogy bírjuk a rengeteg érdeklődőt.

Életem során fokozatosan váltam egyre tudatosabbá, köszönhetően az egészség centrumnak. Rengeteget tanultam, fejlődtem, voltak akadályok, amelyekkel meg kellett küzdenem, de tudom, hogy ezek mind vittek előre. Ez a tudatosság az életem minden területére kiterjedt. Figyeltem a háztartásomra, az emberi kapcsolataimra, a saját mentális egészségemre, sőt még a tárgyaim, például az autóm egészségére is. Tudatosan választom meg milyen szervizbe hordom, milyen olajakat veszek bele, vagy éppen, hogy honnan veszem a nyári és a téli gumikat. Több szaküzletet is kipróbáltam, mire ráakadtam a gumidiszkont.hu oldalra.

A gumidiszkont.hu oldal egy teljes mértékben magyar tulajdonban lévő cég, tehát a tőlük vett abroncsokra magyar áfás számlát állítanak ki. A cég már 19 éve szereplője a piacnak, s azóta egyre bővül a vásárlóik és a forgalmazott termékeik köre is. Az abroncsok értékesítésén kívül szereléssel is foglalkoznak, ráadásul nem csupán személyautó abroncsokkal, hanem teherautó és terepjáró gumikkal is. Még érdemes tudni a cégről, hogy vállalnak minden termékükre pénz visszafizetési garanciát is, ha a vevő nem lenne elégedett. A rendeléseket pedig abban az esetben, ha minimum 4 db abroncsról van szó, akár már másnap ki is szállítják. A szállítás ára abroncsonként 1690 forint. Viszont, ha az ember főszezonban rendel, ami a március 11. és a május 15-i időintervallumba vagy pedig az október 10. és december 31-i időszakra esik, akkor elképzelhető, hogy a szállítás 4-5 munkanapot is igénybe vehet. Ennek a futárszolgálat leterheltsége az oka, mivel ezekben az időszakokban óriási mennyiségben érkeznek be megrendelések a céghez, hiszen mindenki ilyenkor cseréli le a téli vagy éppen a nyári abroncsait. De ne feledkezzünk meg arról, hogy át lehet venni az abroncsokat személyesen is méghozzá Miskolcon.

A gumidiszkont.hu online boltban több mint 30 ezer féle abroncs található. Így teljességgel kizárt, hogy valaki ne találná meg azt a típust, ami az ő autójának megfelelő. Az abroncsok megtalálásában pedig az autógumi kereső panel segít, ami a honlap legtetején található. Itt beállíthatja az ember az abroncs pontos méreteit, a gumi márkáját, hogy téli, nyári vagy pedig 4 évszakos gumit keres. Azt is be lehet állítani, hogy személyautóra, teherautóra vagy terepjáróra keresi az abroncsot, és további szűkítési lehetőség a terhelési index, a sebességi index, az autó fogyasztása, a nedves út és a külső zaj is. De be lehet még állítani, hogy erősített kivitelű vagy pedig defekttűrő rendszerrel rendelkező legyen az abroncs. De lehet keresni az autó típusa, gyártási éve és egyéb extra kulcsszavak alapján is. Szinte minden létező márka és gyártó abroncsai megtalálhatóak a Gumi Diszkont oldalán.

Az oldalon sok hasznos információ is található, amit biztos vagyok benne, hogy minden autó tulajdonosnak tudnia kell. Én ebben a témában is tudatosnak gondolom magam, mert részletesen elolvastam a gumidiszkont.hu oldalon található tanácsokat és tudnivalókat. Sokat tanultam az oldalnak köszönhetően az abroncsokról. Volt már példa arra is, hogy egészen megleptem a szervizben dolgozó embereket, mert felhívtam a figyelmüket, hogy idei DOT számú abroncsot szeretnék. A DOT szám jelentésén – hogy mikori évjáratú az abroncs – kívül sok egyebet tanulhattam még az oldalnak köszönhetően. Például, hogy mit jelentenek az abroncs jelzései. Az első szám a gumi szélességét adja meg, a következő pedig egy arányszám, ami a gumi oldalfalának vastagságát jelzi a szélesség függvényében. Utána egy nagy betű következik, ami az abroncs szerkezeti felépítésének milyenségére utal, például az R betű a radiál szerkezetet jeleni. A következő szám a kerékpánt méretét mutatja collban megadva, majd a gumi terhelhetőségének mértéke következik. Végül pedig egy újabb nagybetű, amely az abroncs sebességi indexére utal. A váltóméretekről, a sebesség és a terhelhetőségi indexekről részletesebb leírások és magyarázatok is találhatóak a honlapon, de arról is olvastam, hogy mit jelent a fékút és a mintázatmélység egy abroncs esetében.

A gyakorlatban pedig mai napig hasznosítom az oldalon megszerzett tudást. Például azt, hogy hogyan kell tárolni otthon egy abroncsot. Amikor le van szerelve az abroncs, mindig megjelölöm, hogy melyik abroncsnak hol a helye – jobb, baj, elöl, hátul. Az abroncsokat szigorúan 10-20 fok között, szárat és lehetőleg sötét helyen kell tárolni. Azt is tudom, hogy a kerékcsere után 50 megtett kilométer múlva meg kell húzni a kerékcsavarokat, valamint a levegőnyomás ellenőrzése is nagyon fontos szempont. Ha véletlenül javítani kell az abroncsomat, akkor biztosan szakemberhez fordulok még akkor is ha lesz férjem. Megtanultam mit jelent pontosan az abroncs szemrevételezése, hogy hogyan kell fel vagy leszerelni egy abroncsot – bár ezt is szakemberre bízom minden esetben – és, hogyan kell kiegyensúlyozni a kerekeket. Ezeken kívül még olvasható általános tudnivaló az abroncsokról, és fontos tudni, hogy minden ami le van írva a honlapon, az mindenki számára értelmezhető, nem nehéz a nyelvezete, hiszen az a célja a cégnek, hogy minden ember tisztában legyen az ilyen alapvető műszaki dolgokkal, főleg abban az esetben, ha abroncsot vásárol.

Továbbá minden egyéb kérdésre válaszolnak a cég munkatársai, de van a honlapon egy gyakori kérdések rész is, ahol szinte minden kérdésünkre megtaláljuk a választ, legyen az garanciával, szállítással, fizetéssel vagy a készlettel kapcsolatos. A rendelés lebonyolítása pedig kifejezetten egyszerű. Nekem van már saját profilom, mivel regisztráltam, így még inkább könnyebb és gyorsabb az egész. Mindenkinek szeretettel ajánlom a céget. Mi, idén már az egészségcentrum futár autóinak abroncsait is a gumidiszkont.hu oldalról rendeltük.