Energiatanúsítvány nélkül nem lehet egy új ingatlan gazdája

Rengeteg olyan eset van, mikor ingatlant szeretnénk vásárolni. Van egy jó közösségi térre ötletünk, amihez már csak egy tágas lakás kéne? Egy barátom is éppen most talált egy ilyen helyet, régóta vágyott egy belvárosi törzshelyre. Egészségtudatos életmódhoz nyújt személyes tanácsadást, és a beszélgetésekhez akart venni egy kis lakást, ahol le lehet ülni. Itt lehet majd csoportos foglalkozásokat is tartani, szóval sok előnye volt. Csak egy dolog hibádzott sajnos, hogy az eladó elfelejtette az energiatanúsítvány megírását megcsináltatni.

Az energiatanúsítvány gyors és precíz elintézése lehetséges!

A tökéletes cég, akit ehhez keresünk, az az e-tanusitas.eu. Ők abszolút megértik, hogy az elfoglalt embereknek vagy az óriási rohanásban élőknek nincs elég idejük arra, hogy az energiatanúsítvány bonyodalmaival foglalkozzanak. Ez a cég viszont villámgyorsan rendezi ezt az ügyet, és az energiatanúsítvány egy napon belül az ügyfél kezében landolhat.

Annak, aki nagyon siet sem lesz gond, mert csak annyi a dolga, hogy felhívja az e-tanusitas.eu telefonszámát. Majd megadja az adatait, és elindítsa a folyamatot. De ha ez is túl sok idő lenne, akkor van egy rövidebb űrlap is a honlapon, amit, ha kitölt, akkor ugyanott van, mint a telefonálással. Ekkor meg kell adni a fontosabb adatokat, amit az e-tanusitas.eu továbbít az ügyintézőknek. Ha már megvan egy közös időpont, akkor egy felmérő szakember kiszáll a helyszínre, és elvégzi a szükséges méréseket az ingatlan egész területén. Ez hosszadalmasnak hangozhat, de szokás mondani, hogy a rutin meg az évek. Nos, ez rájuk különösen igaz, mivel hipp-hopp és alaposan megvannak az ellenőrzéssel, ha az ügyfélnek sürgős.

A felmérés adatait és az eredményeket az e-tanusitas.eu irodájában összesítik, majd elkészítik az energiatanúsítványt, és elküldik az ügyfél által választott módon. Ha a GLS futárszolgálatot választjuk, akkor egy nap alatt, tehát másnapra már kézbe kapjuk a tanúsítványt. Ha ennél is gyorsabban kellene, akkor az energiatanúsítvány igazoló kódját elküldik SMS-ben, és ezzel már az ügyvédünk lebonyolíthatja az üzletkötést.  

Minden jó, ha a vége jó

A barátom eladója is ezt a megoldást választotta, és ennek köszönhette, hogy tizenkét órán belül ott volt a kezében az energiatanúsítvány. Így ő is jól járt, mert sikerült eladnia a lakást. De a barátom is, mert így a jogszabályoknak megfelelően nála volt egy példányban az energiatanúsítvány. Enélkül sajnos büntetést lehet kiszabni, nagyon fontos észben tartani, ráadásul az előzetes ellenőrzés jól jön annak, aki megveszi az ingatlant. Az ügyvéd is szerencsés volt, mert csak egy SMS-t kellett elolvasnia, és nem kellett szerencsétlennek hat különböző helyre rohangálnia, hogy megkapja a dokumentumot. Szóval a végén mindenki boldog és elégedett volt.