Az egészséges életvitel kellékei a Biocitynél

Ha komolyabb témaként felmerül ismerősökkel, rokonokkal az egészséges életvitel, tudatos étkezés témaköre, minduntalan fel szokott merülni egy bizonyos mondat, egy kifogás, amivel megszámolni sem tudom már, hányszor találkoztam, ahogy, ha jól sejtem, ti sem. Az a régi, elavult és unalomig ismert ellenvetés a tudatos életvitellel szemben, miszerint “Persze, ez mind szépen hangzik, de hát mégis hogyan lehetne megoldani ezt egy átlagos napi rutin mellett? Hogyan lehetne beszerezni ennyi különleges alapanyagot és hozzávalót?”

A helyzet a következő: való igaz, hogy volt olyan időszak, amikor igenis kihívást jelentett már az is, ha valaki csupán vegetáriánus étrendet próbált meg követni, amikor az alternatív lisztek, fűszerek, fehérje- és szénhidrátforrások valóban a “nagyvárosi ember” számára voltak csak hozzáférhetőek, és volt igazság abban a mondásban, hogy ezek az életmódváltások és tudatos, egészséges életvitelformák minél távolabbra kerülsz a nagyvárosoktól, annál nehezebben kivitelezhetőek. De van egy hírem minden kétkedő számára: ez a szituáció már a múlté.

A Te bioáruházad már 10 éve | Biocity Online

Adott ugyanis az internet, és a helyzet az, hogy időközben nem csak elszaporodtak és hatalmasra nőttek az egészséges életvitelt, illetve az ehhez szorosan kötődő táplálkozást támogató boltok, de ezek többsége már online is jelen van, és gyakorlatilag az ország teljes területére vállalnak kiszállítást. Itt van például az egyik legnagyobb és legjobban felszerelt ilyen üzlet, BioCity | A Te bioáruházad már 10 éve, amennyiben az egészséges, alternatív étrendek iránt érdeklődtök, helyileg Szeged belvárosában és természetesen webáruházuk révén már az ország bármelyik pontjáról lehet rendelni tőlük alapanyagokat, étrend-kiegészítőket, speciális liszteket és tésztákat, növényi tejeket és tejszíneket és még számos olyan más terméket, melyeket ez a régi beidegződés a vidékiek számára elérhetetlen luxustermékként kategorizált.

Amennyiben már elsajátítottuk az egészséges táplálkozásnak azt a szükséges alapját, hogy megtervezzük legalább egy héttel előre az étrendünket, A Te bioáruházad már 10 éve | Biocity Online gyakorlatilag minden másban a rendelkezésünkre áll. Az egyes termékek elérhetősége folyamatosan frissül, rendszeresen vannak akcióik, amelyek révén bizonyos márkák és termékek jóval olcsóbban szerezhetőek be náluk. A weboldalon részletes bontást tekinthetünk meg külön-külön minden egyes termékük összetételéről, külön kihangsúlyozva az egyes ételallergiákkal való kompatibilitást. Gyakorlatilag nincs olyan ételérzékenység, melyhez nem lehetne megfelelő étrendet kialakítani az áruház termékeinek felhasználásával. De nem feltétlenül kell pusztán a vegán vagy különleges étrendekre korlátonunk magunkat. Hála a bőséges fűszerválasztékuknak, a rengeteg teának, a különleges szárított gombáknak, rizstésztáknak, tortilláknak és konzerveknek, lényegében a kínai, az arab, az olasz és az indiai konyha is tárva-nyitva áll előttünk, ha kipróbálásukban elsősorban a különlegesebb, átlagos kisboltokban és közértekben beszerezhetetlen alapanyagok hiánya akadályozott minket.

Külön dicséretes, hogy a BioCity kiemelten támogatja a Szeged környéki termelőket, áruházuk polcain ugyanis több márka is megtalálható, amelyeket környező településeken állítanak elő, így még csak nem is lehet jogos velük szemben az a gyakori kritika, miszerint az ilyen különleges étrendekre beruházkodott boltok negatív hatással vannak a helyi termelőkre, üzletekre. Gondolnak azokra, akik az ország túlsó végéből rendelik meg tőlük lényegében a havi nagybevásárlást – a rendelés méretétől és a számlakiállítástól függően már akár 2 napon, de legrosszabb esetben is 6 napon belül megérkezik a csomag. De ugyanígy gondoltak azokra is, akik esetleg épp csak az utcáról tévedtek be az üzletükbe és megkóstolnának például egy egészséges, vegán fagylaltot.

Fontos még azt is megemlítenem, hogy ha tényleg csak érdeklődő szinten vagytok még az egészséges életmóddal kapcsolatban, mindenképp kísérjétek figyelemmel a BioCity blogját is, melyen a legkülönbözőbb híreket, tippeket, trükköket olvashatjátok el. Tudatosan szeretnétek belekezdeni egy tisztítókúrába, nem tudjátok, mi állhat egy hirtelen kiütéses, pattanásos bőr háttérében, vacilláltok azon, hogy pontosan mennyire is egészséges vajon egy termék, amiről már rengeteget olvastatok, hallottatok az interneten tévében? Ne aggódjatok, a BioCity blogján több mint valószínű, hogy találtok majd útbaigazítást.

Ezért is irányítok kis túlzással mindenkit, aki csak érdeklődik a téma, az ízletes, máshol nem kapható teák, a minőségi, garantáltan nem környezetszennyező drogériás termékek, a vegetáriánius, vegán, gluténmentes, laktózmentes étrendek, vagy egyszerűen a tudatosabb táplálkozás iránt a BioCity áruházába. Rengeteg segített számomra, hogy képes legyek nemhogy lemondani a finom falatokról, de még bővíteni is a receptjeim tárházát. Nem tudok többet mondani a szlogenjüknél: BioCity |A Te bioáruházad már 10 éve. Tiéd, enyém, miénk.