Egészségházban székhelyszolgáltatásról beszélgettem

Minden évben járok kontrollra egy egészségházba, hogy az általános egészségi állapotomat fenn tudjam tartani. Tisztában vagyok vele, hogy az ember szinte egész élete ezen áll vagy bukik, úgyhogy igyekszem komolyan venni. Egyébként szeretek ebbe az intézménybe járni, mert mindig nagyon jó a hangulat és kedvesek a szakemberek is. Néha a páciensekkel is szoktam beszélgetni, miközben egy – egy kivizsgálásra várunk. Így történt, hogy egyszer egy lánnyal egy nagyon hasznos beszélgetést tudtam folytatni. Valahogy szóba kerültek a vállalkozások, és én meséltem neki, hogy cégalapításon gondolkozok, hogy végre az álommunkám végezhessem, és ne kelljen senkihez igazodnom. Mint kiderült, ő maga is egyéni vállalkozó, így kértem, hogy kicsit meséljen azokról a folyamatokról, amik ahhoz kellettek, hogy eljusson ide.

Mondta, hogy az egyik legjobb döntése az volt, hogy a Székhelyszolgáltatás24 szolgáltatásait vette igénybe. Mivel elég értetlen arcot vághattam, kicsit bővebben is mesélt róla. Elmondta, hogy ő bár nem Újlengyelben él, ott van a vállalkozásának a székhelye hivatalosan. Ez azért van így, mert Újlengyel egy olyan település hazánkban, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. Ezen teljesen ledöbbentem, nem gondoltam, hogy léteznek ilyen helyek, tekintve, hogy sokszor hallgatom a barátaim panaszait arról, hogy milyen nagy összegű iparűzési adót fizetnek. Ráadásul mivel kisvállalkozók, még jobban terheli őket, és lassítja a vállalkozásuk fejlődését is. Ha az ember igénybe veszi ezt a szolgáltatást, akkor legalább emiatt nem kell fájjon a feje, lesz így is elég megoldandó feladat.

Ráadásul a székhelyszolgáltatás árak is elég kedvezőek, amik nekünk, kezdő vállalkozóknak nagyon fontos. Azonban mielőtt belevág az ember ebbe az egészbe, és áthelyezi a székhelyét Újlengyelbe, érdemes néhány dolgot megfontolni, hogy ne érjenek minket váratlan meglepetések. Akkor jó döntés áthelyezni a székhelyet, ha van egy alakuló vagy esetleg már jól működő vállalkozásunk, amelynek a székhelyen kívül nincsen más telephelye. Ha van, akkor ott már eggyel megfontoltabbnak kell lenni, mert ha az egyik telephely Újlengyelen kívül van, akkor meg kell osztani az iparűzési adót a települések között, és lehet, hogy így semmit sem tudunk megspórolni.

A lány, akivel beszélgettem, azt is elmondta, hogy székhelyszolgáltatással a cég több, mint 11 éve foglalkozik, az elsők között voltak a piacon. Az első irodájukat Budapesten nyitották meg, majd később döntöttek úgy, hogy nyitnak egyet az iparűzési adó mentes Újlengyelen is, amely a vállalkozások között komoly sikereket aratott. Nagy a gyakorlatuk a hatóságkezelésben is, írja is a weboldal, hogy mivel az irodájuk több ügyvédi irodával is kapcsolatban van, még nem volt olyan helyzet, amit a segítségükkel ne tudtak volna megoldani. A honlapjukon az is szerepel, hogy a cég a piac egyik legkomolyabb pénzügyi stabilitással rendelkező vállalkozása, illetve a Bisnode AA- kategóriájába tartozik, viszont csak egy pont választja el őket, hogy bekerüljenek a nemzetközileg legmagasabb kategóriába.

Mivel behívtak a vizsgálatra, nem tudtam tovább beszélgetni a másik páciens hölggyel, de elhatároztam, hogy ha hazaérek, én is megnézem magamnak ezt az vállalatot, mert az elmondottak alapján nagyon szimpatikus volt. Már elsőre is professzionális benyomást keltettek a weboldal kinézete alapján, nagyon sok hasznos infót lehet ott olvasni. Az oldal alján további hasznos cikkeket találtam a témában. Végül meghánytam – vetettem a dolgokat, és úgy döntöttem, hogy az a biztos, ha én is igénybe veszem ezt a szolgáltatást, úgy kevesebb a hibalehetőség, pláne egy új cég alapításakor a székhelyszolgáltatás árak pedig valóban nem voltak magasak. Nem bántam meg, nagyon elégedett voltam a munkájukkal.